Onze dieren

114584PrintWelkom bij De Kleine Muk!

Ken je onze geiten al? Alba, Bruintje, Seth en Neo?
Eigenlijk zijn het bokken, want het zijn mannetjes. Het zijn echte vrienden.
Soms bokken ze met hun hoorns tegen elkaar. Dat is niet omdat ze ruzie maken.
Vaak is het om te spelen, zeker wanneer het zonnetje schijnt en wanneer ze blij zijn.
Maar soms is het ook om te meten wie de baas is. Het bokje dat het kleine duel wint, is de leider. Hij mag dan eerst eten wanneer ze hun geitenkorrel of verse groenten krijgen. Wie het sterkste bokje is, kan wel eens wisselen. Maar op dit moment is de baas van het bokken-clubje: Alba.
Onze bokjes zijn het gewoon om bij kindjes te zijn. Ze heel lief en tam. Je kunt ze uit je hand laten eten.

DSC_0200 Dit bokje met veel wit is Alba, de leider.

DSC_0168 Dit bruine bokje heet … ja … Bruintje!

Hij had eerst een veel stoerdere naam. Maar omdat hij de allerliefste van allemaal is, veranderden we zijn naam. Zo is hij ons Bruintje geworden. Hij mekkert erg veel, vooral als hij honger heeft. Dan durft hij zijn keel openzetten!

DSC_0160Hier zie je Seth. Hij is het broertje van Alba. Ze lijken sterk op elkaar. Alleen heeft Seth iets meer bruine vlekken dan Alba. Vroeger was Seth de leider van de groep.

En dan hebben we nog één bokje: Neo. Hij is de jongste telg. Wanneer hij klein was, moesten we hem nog met de papfles voeden. Ondanks dat hij zo in de watten werd gelegd, is hij het meest schuchter. Hij verschuilt zich altijd achter zijn vriendjes.

DSC_0207

We hebben ook nog twee leuke konijnen. Eén konijntje, het witte (Flushbol) is een vondeling. Mensen hebben hem gewoon over de draad gegooid. Wij hebben hem gehouden, vertroeteld en verzorgd. Het is een heel lief vrouwtjeskonijn. Omdat Flushbol helemaal alleen was, kochten we een vriendinnetje voor haar. Zeg maar ‘vriendin’, want dit zwarte konijn is een Vlaamse Reus, met de naam ‘Dikke Knuffel’. Hieronder zie je Flushbol en Dikke Knuffel. Ze zijn allebei heel tam en ze kunnen fijn samen spelen.


DSC_0159
DSC_0152DSC_0136


 

 

 

 

Sindskort hebben we er nog één diertje bij – zeg maar ‘dier’. Onze Otto! Hij is een Duitse Reus en wordt nog groter dan Dikke Knuffel. Otto is superlief en heel tam. Hij is nog jong en nu al zo groot dan Dikke Knuffel. Dat belooft! De geitjes zijn alvast blij met zijn komst!

P1030985P1030978

 

 

 

 

 

 

Verder hebben we ook nog 4 kippen en 2 eenden. Wanneer het lente wordt legt mama eend eitjes. Soms laten we ze uitkomen en hebben we eendenkuikens.

DSC_0257 DSC_0219

 

 

 

 

 

Op deze foto staan nog twee mannetjes-eendjes. Helaas heeft de vos één eendje uit het hok komen halen. Ondanks dat het hok goed was toegemaakt en we de diertjes ‘s avonds binnen zetten, is hij er toch in geslaagd in het eendenhok te geraken. Dat hok hebben we nu extra beveiligd. Hopelijk houdt het de vos nu buiten … De andere twee eendjes zijn enkele dagen ontzettend droevig geweest!

Eendjes (3)

Dat zijn onze buiten-diertjes.

 

Binnen hebben we nog Xena, onze zwarte labrador, en Jupke, onze kat.

P1020033 P1020040

 

 

Wanneer het weer beter weer wordt, zijn we van plan onze beestenboel nog uit te breiden. We denken aan een varkentje of aan ganzen. Maar eerst moet het weer lente worden! Wordt vervolgd …