Over de vzw

PrintDe Kleine Muk is een jonge en avontuurlijke vzw die talrijke projecten opzet voor kinderen en hun (groot)ouders, waarbij we kinderen willen laten genieten van de natuur, van de kracht van verhalen en van hoe fijn spelen met taal kan zijn.

Zo brengen we tijdens de schoolvakanties themakampen rond de boeiende thema’s die aansluiten bij2014-10-24 10_20_05-Video het seizoen, aangevuld met een rijkelijk gamma aan spannende verhalen.
Emy Geyskens, auteur en lid van de vzw, zal de kinderen (al dan niet als Leesfee) tijdens de kampen ook meermaals onderdompelen in een wereld van sprookjes en fantasie.

We bieden eveneens creatieve workshops en vormingen aan. We willen kinderen hun talenten leren ontdekken en hen uitdagen om naar hun naaste zone van ontwikkeling te komen, om zo te kunnen groeien.  Bij ons mogen kinderen kind zijn. Ze mogen spelen, ontdekken, leren en tegelijkertijd genieten.

affiche 1 affiche bekijken groot button 4

 

 

 

 

 

 

We willen kinderen de schoonheid van de natuur laten ontdekken en dit zoveel mogelijk in open lucht.
Verder willen we de sociale vaardigheden van kinderen ook aanwakkeren door uitdagende, gezamenlijke activiteiten. We willen hen verdraagzaamheid en respect bijbrengen.
Onze vzw bestaat uit een team jonge ouders met een pedagogische achtergrond waarbij diversiteit niet de uitzondering maar de norm is. We hebben dan ook alle respect voor diverse culturen en mensen met hun talenten en beperkingen. We willen dit alles steeds op een speelse en fantasierijke manier bekomen, waarbij kinderen even kunnen wegdromen.

P1020006 P1020011 DSC_0171

 

 

 

 

Verder organiseert De Kleine Muk ook initiatieven naar opvoedingsondersteuning en proberen we de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de activiteiten van de kinderen.

P1000596b

We willen iedereen die aansluit bij een van onze activiteiten zo individueel mogelijk benaderen. Daarom werken we in kleinere groepjes (max. 10 personen per begeleider). Kwaliteit boven kwantiteit.

Marilou feestje thuis 11 november (4)